Tabăra ”Săptămâna bucuriei” Orașul Berești

Loading

 

În perioada 24-28 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, parohia Bereşti-Târg organizează tabăra parohială de vară, intitulată sugestiv „Săptămâna bucuriei”. Aceasta se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, din această parohie, dar şi celor din parohiile învecinate (Berești-Sat, Berești-Meria, Cruceanu, Pleșa, Balintești). Mulți dintre copiii participanți provin din medii defavorizate ori cu situație financiară precară.

Pe parcursul celor 5 zile, cu sprijinul Primăriei Oraşului Bereşti, al Liceului Tehnologic „Paul Bujor” din Bereşti şi în colaborare cu tineri voluntari de la Asociaţia JoyCamps Romania se vor desfăşura activităţi sportive, educative şi religioase, după modelul taberelor de vară desfăşurate cu succes şi în alte localităţi din România.

Copiii vor fi organizați pe vârste și vor avea parte de activități specifice. Am pregătit pentru participanți, ateliere tematice, drumeție, tir cu arcul, muzică, dans, prim ajutor, comunicare, orientare și supravițuire în natură. Toate acestea având scopul de a bucura copiii și de a adduce veselie și zâmbete pe chipurile lor.

În penultima zi de tabără, este programat tradiționalul foc de tabără, unde vor fi prezenți pe lângă copii, părinții și bunicii acestora, ceea ce va facilita socializarea și va contribui la sporirea unității în comunitatea noastră.

În ultima zi de tabără copii vor participa la Sfânta Liturghie unde se vor împărtăși, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru darurile și binefacerile primite, rugându-L totodată să răsplătească efortul și osteneala tuturor celor care fac posibil acest eveniment.

Sperăm ca prin astfel de activități să bucurăm cât mai mulți copii, să-i scoatem din fața device-urilor și le facilităm socializarea „față către față”, totodată nădăjduim că această activitate le va „încărca bateriile” celor mici și vor fi mai plini de energie la începutul anului școlar.

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături an de an și fac posibil acest eveniment care a ajuns la cea de a III-a ediție.

Bucurie copiilor mertă tot efortul nostru!

 

 

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.