Căpitan navei MS Marbach, Edgar Wilhelm, la 75 de ani își continuă călătoria

Loading

Pe data de 6. 07. 2022 membrii Organizației Parteneriatul Global al Apei din România, Ionuț Procop președintele asociației, împreună cu Alina Constantin, Andreea Donose și tatăl acestuia  , Vasile Procop,  au avut o întâlnire amicală la Galați cu Edgar Wilhelm, căpitanul austriac al navei MS Marbach.

În vârstă de 74 de ani, acesta și-a început drumul pe apă la 23 de ani cu o cursă lungă traversând Italia. Ultima lui călătorie a început pe data de 10 aprilie 2022 spre Marea Neagră, împreună cu un echipaj, pentru a-l însoți pe Andreas Fath, care a înotat 2700 KM de la izvorul Dunării, din Munții Pădurea Neagră, Germania. până la Sulina acolo unde fluviul își termină drumul. Scopul călătoriei a fost de a observa deșeurile care sunt aruncate în fluviu și pentru a afla gradul de poluare al acestuia.

„Întâlnirea cu acest om a fost o oportunitate minunată!”, a mărturisit Donose Andrea. „Când am ajuns pe navă, acesta ne-a făcut un mic tur și ne-a povestit despre fiecare loc in parte. Am urcat deasupra ambarcațiunii unde avea amenajată o masă și câteva scaune. Acolo am putut sta și povesti în timp ce ne răcoream cu o înghețată.”, a mai adăugat ea.

Edgar a fost amabil și a fost de acord să fie filmată întreaga experiență. A fost foarte deschis și a povestit despre drumețiile lui, despre familie și despre părțile negative ale acestor călătorii pe mare, de exemplu, unii oameni din cauza răului de apă preferă să se arunce de pe vapor ca să scape de sentimentul de neliniște.

Căpitanul va porni la drum și se va duce la Giurgiu, unde se va întâlni cu nevasta sa și, de acolo, vor continua călătoria împreună, mergând la locul lor de baștină, Austria.

   

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.