“Permablitz în Berești” Permacultură în județul Galați – Compostul este bogat în nutrienți pentru plante și hrănește organismele

Loading

🍀Toată lumea vorbește despre sustenabilitate, așa că vă prezentăm ce înseamnă cu adevărat sustenabilitate într-o grădină.

🔨Prin construirea unei lăzi de compost, toate resturile produse în grădină care, în alte condiții, ar fi ajuns la gunoiul menajer și apoi la groapa de gunoi, acum au un spațiu unde să se descompună natural și să fie folosite drept îngrășământ pentru plante și sol. Noi am construit lada din paleți reutilizați!

❔De ce este atât de important să compostăm resturile? Pentru că, prin acest sistem reducem resursele irosite, în timp ce folosim compostul pentru a fertiliza și îmbunătăți solul. Acest lucru este posibil deoarece compostul este bogat în nutrienți pentru plante și hrănește organismele benefice, cum ar fi viermii și miceliul fungic.

👉Îți plac activitățile organizate de noi și vrei să afli mai multe despre proiectul “Permablitz în Berești”? Te invităm să urmărești pagina noastră și paginile partenerilor BeeHave și Liceul Tehnologic Paul Bujor!

Parteneri locali: Primăria Oraşului Bereşti

🌳Acest proiect este realizat cu fonduri din componenta “Permacultură în zone urbane”, cu sprijinul Fundației pentru Parteneriat și MOL România.

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.