Prezenți la Awake(n)

Loading

Pe data de 2 iulie 2022 reprezentanții Asociației Parteneriatului Global al Apei România: Procop Ionuț, Constantin Mădălina Alina și Donose Andrea au participat la conferința Awake(n) organizată de The Community for Youth Education – Vaslui unde au fost prezentate teme legate de impactul femeii în societate, viața acvatică și diversitatea etnică.

Conferința a început cu prezentarea doamnei Tudorina Mihai de la Asociația Front care a prezentat egalitatea de gen și statutul femeilor în societate din trecut până în prezent. Tinerii au fost și ei implicați, discutând pe diverse situații cu caracter real și punând întrebări legate de subiectul dat. Un lucru impresionant a fost deschiderea doamnei față de cei prezenți, construind astfel un mediu prietenos și sigur, in care se puteau dezbate diferite subiecte fără a fi constrânși de cei din jur. Au fost teme ca: standardele sociale ale femeii, inegalitatea de șanse, abuzurile și pericolele la care se expun femeile.

Următoarea temă a fost  Viața Acvatică! În prim – plan este Constantin Alina care a descris organizația și a introdus doua aspecte importante: poluarea cu microplastic și antibiotic. Procop Ionuț, președintele GWP, a continuat prezentarea si a discutat mai amânunțit despre dezvoltarea durabilă și poluarea apei. Acesta a pus în aplicare o metoda interactivă pentru a dinamiza participanții, un chestionar online, scopul acestuia fiind învățarea prin joacă. Mulți tineri au apreciat această activitate, unul dintre chestionare arătând procentajul persoanelor entuziasmate și cât de bine au înțeles ele mesajul. 

În încheierea prezentării, Președintele GWP România a adus argumente pentru a-i convinge pe cei prezenți să urmeze o carieră în cercetare, acest lucru aducând o grămadă de beneficii pe viitor.

Cea mai mare bucurie a fost că, la finalul conferinței am primit un feedback foarte bun din partea celor prezenți, dându-ne un boost de încredere!

De apreciat este faptul că tinerii din ziua de azi se implică în astfel de activități și vor să schimbe, pe cât posibil, societatea în care trăim. Ca să o facem un loc mai bun este nevoie de multă muncă, dar cu persoane tinere și dornice de schimbare se pot face multe!

Avem nevoie de mai multe persoane dornice de schimbare, care nu se tem de necunoscut.

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.