ALĂTURI DE OAMENI ASOCIAȚIA RĂDEȘTEANCA

Loading

ASOCIAȚIA RĂDEȘTEANCA este un ONG mic din Radești, județul Galați, care s-a implicat în criza refugiaților din Ucrauna încă din primele zile. A pus la dispoziție spații de cazare inventariate in satele din nordul județului. Distanța mare față de orașele mari și de vămi a făcut ca pe la noi să poposească în tranzit doar două persoane din Ucraina. Am organizat campanii de strangere de produse si bani.

În luna martie am observat lansarea programului pentru refugiați Start ONG. Stiind că asociațiile din prima linie nu pot aplica pentru acest program, a aplicat Asociația Rădeșteanca cu proiectul ALĂTURI DE OAMENI. Toate produsele au fost predate Asociației pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar Galați care se ocupă de refugiații cazați la blocurile sociale M11 și la sala de sport Siderurgistul din Galați. Proiectul ALĂTURI DE OAMENI a presupus achiziționarea a 10 paravane de cameră pentru ca refugiaților cazați la sala de sport Siderurgistul să li se asigure o minimă intimitate.

De asemenea au fost achiziționate produse alimentare, de igienă și pături astfel: FULGA LAPTE UHT 1,5% 1L 204 bucăți, VDR SANA 204 bucăți, ANTEFRIG PATE CU FICAT DE PORC 100G 117 bucăți, LC CAFEA 3IN 1 LAPTE SI ZAHĂR 4600 bucăți, DERO OZON DETERGENT AUT ROUA M 400G 494bucăți, FAIRY LEMON DETERGENT VASE 450ML 105 bucăți, PĂTURI 18 bucăți, RIVEX CASA FLORAL DET UNIVERSAL 1L 48 bucăți, AUATIQUE APĂ MINERALĂ PLATĂ PET 2L 52 bucăți, PAHARE UNICA FOLOSINTA 1600 bucăți, KLC BURETI VASE 480.

Grupul țintă al proiectului a fost reprezentat de refugiații cazați la blocurile sociale M11 și la sala de sport Siderurgistul din Galați.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

#StartONG

#ImplicareaFaceDiferența

#KauflandRomania

#ActForTomorrow

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d