Loading

Pe 6 iunie 2021 a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Semimaraton Galați powered by Ramplast, cel mai mare eveniment sportiv și filantropic din județ, organizat, ca în fiecare an, de Fundația Comunitară Galați.

Aceasta susține prin inițiativele sale transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. În cadrul Semimaraton Galați fundația oferă un cadru în care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică pentru strângerea de fonduri pentru diverse proiecte.

Anul acesta evenimentul a avut ca obiectiv susținerea a 7 cauze comunitare din Galați, ce au adus împreună mai bine de 700 de alergători din peste 15 orașe, peste 510 donatori persoane fizice, 31 de donatori persoane juridice și donații totale în valoare de 82.155 lei.

În cadrul acestui eveniment, Asociația din Drag și Dor Pentru Comunitate, aflată la a doua participare, și-a propus  construirea unui teren de sport în curtea corpului B destinat elevilor din ciclurile preșcolar și primar ai Liceul Tehnologic „Paul Bujor”  din Berești.

Asociația din Drag și Dor Pentru Comunitate este o inițiativă care are ca scop promovarea cooperării și implicării în rezolvarea problemelor comunității.

În cadrul ediției anterioare a Semimaraton Galați, asociația a inițiat un proiect ce i-a avut în prim plan tot pe copii. Prin proiectul „Carte în dar” a reușit să îmbogățească fondul de carte al Bibliotecii din Târgu Bujor, să inițieze un club de lectură și să încurajeze cititul în rândul elevilor din localitate.

Anul acesta proiectul propus a vizat un număr de aproximativ 200 de preșcolari și elevi în clasele primare la Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din localitatea Berești, județul Galați care nu beneficiază de un teren de sport unde să poată derula activitățile specifice orelor de educație fizică, nici activități cu caracter recreativ în pauzele dintre orele de curs sau extrașcolare.

Reprezentanții asociației, au considerat că amenajarea unui teren de sport în curtea școlii reprezintă o modalitate excelentă de relaxare, socializare și de petrecere a timpului liber în rândul elevilor. Copii se pot bucura de jocuri sportive, au ocazia de a se bucura de numeroase alte activități, dar și de a-și dezvolta latura sportivă. Un teren de sport amenajat corespunzător, în aer liber, oferă o siguranță elevilor și condiții perfecte de practicare a activităților școlare și extrașcolare la standarde normale.

Acești mici elevi au reușit să adune în jurul proiectului „Educație prin mișcare” – ce a fost gândit pentru ei – o comunitate întreagă. Pentru ei, prin intermediul tuturor celor care au dorit ca ei să practice sport în siguranță, Asociația din Drag și Dor pentru Comunitate a reușit să adune suma de 25.944 lei.

În demersurile întreprinse de Asociația din Drag și Dor pentru Comunitate i-au fost parteneri de nădejde Primăria Orașului Berești și Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Berești care au înțeles că doar o comunitate unită este puternică.

De puțin timp elevii s-au întoars la școală, lucrările la terenul destinat elevilor sunt în toi (s-a turnat un soclu ce va servi ca susținere pentru placa de beton, s-au montat stâlpi din metal care vor susține gardul), iar reprezentanții asociației promit că în scurt timp se vor putea bucura de terenul de sport.

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d