„Prietenii Eroilor” 2021- orașul Berești

Loading

„Prietenii Eroilor”  este denumirea unui proiect finanțat de Asociația Culturală „Patrimoniu Pentru Viitor”, prin care Asociația din Drag și Dor pentru Comunitate a restaurat Monumentului Eroilor din orașul Berești și a amenajat zona din jurul acestuia pentru a scoate în evidență valoarea acestui monument, din punct de vedere istoric, urbanistic și peisagistic.

Asociația Culturală “Patrimoniu pentru Viitor” este o organizaţie non-profit  care poartă de grijă patrimoniul românesc, susținând activ salvarea și conservarea lui.

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” are ca scop:

  • Să sprijine prin căi şi mijloace diverse, pe plan intern şi internaţional, cunoaşterea patrimoniului cultural românesc material şi imaterial şi să îl pună în valoare.
  • Să promoveze patrimoniul cultural românesc material şi imaterial prin crearea de bunuri culturale.
  • Să acorde sprijin şi vizibilitate muzeelor naţionale prin punerea la dispoziţie de servicii şi resurse, ca extensie a activităţilor muzeale, doar în acord cu instituţia muzeală.

Reprezentanții Asociației din Drag și Dor pentru Comunitate consideră că dovada cea mai mare de respect faţă de eroii neamului este aprecierea exemplului de dăruire şi curaj al celor care s-au jertfit pentru idealurile românilor.

Prin curajul şi dăruirea lor, eroii neamului românesc ne-au învăţat lecţia devotamentului, demnităţii şi sacrificiului, apărând cu propria lor viaţă unitatea, independenţa şi suveranitatea ţării noastre.

Existenţa noastră ca popor liber şi demn o datorăm lor, de aceea avem datoria sacră de a menţine vie memoria şi recunoștința veșnică față de Eroii Neamului.

 

 

 

 

 

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d