Școala Gimnazială nr. 1 Rădești și proiectul ”Touch learning” finanțat de START ONG

Loading

 

La începutul lunii mai, odată cu revenirea copiilor din vacanță, a fost lansat proiectul ”Touch learning”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de ”Asociația Act for Tomorrow”, la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădești, din județul Galați. Proiectul TOUCH LEARNING reprezintă un proiect de dotare a claselor primare din școala noastră cu tuburi muzicale și boxe portabile, astfel încât să fie îmbunătățit procesul de educație.

 

Din cauza pandemiei, în orele de muzică și mișcare/educație muzicală este indicat să se evite cântarea vocală, de aceea folosirea tuburilor muzicale este necesară pentru desfășurarea optimă a acestor ore.

Jocul tip muzică pleacă de la observarea acțiunii vibrației sunetelor asupra unor obiecte care, la rândul lor, interacționează cu alte obiecte. Copiii învață mult mai ușor cu ajutorul acestor tuburi noțiunile fundamentale ale muzicii: Ritmul, Notele, Armonia, Melodia, dar își dezvoltă și abilități importante: Coordonare individuală și în grup – învățare prin asociere.

Orele de muzică și mișcare/ educație muzicală au devenit mult mai atractive prin folosirea tuburilor muzicale.

#StartONG

#ImplicareaFaceDiferența

#KauflandRomania

#ActForTomorrow

 

 

 

„Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplicat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.”

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.