De vorbă cu Teodora Mocanu

Loading

 

De la hăinuțe pentru păpuși, la rochii de mireasă adevărate, de la jurnalism la sport, Teodora este un om frumos care a îndrăznit să-și urmeze mereu intuiția. O descoperim în rândurile de mai jos pe cea care își activează mereu energiile, acolo unde simte bucurie: în studiorile televiziunii gălățene, în sala de sport sau în atelierul de creație vestimentară….

 

  1. Cine este Teodora Mocanu? Cum te-ai descrie?

Hm…..Cine sunt eu?

Este o întrebare la care am încercat să îmi răspund la fiecare stadiu al vieții. Oricare activitate pe care o desfășor are la bază ca și motivație autodefinirea. Fiind necăsătorită, momentan îmi pot permite să pun cariera pe primul loc și să declar: sunt jurnalist!

  1. Cu ce te ocupi? Ce filosofie de viață ai adoptat?

Ce pot spune despre mine, foarte multe sau nimic depinde de situație, deocamdată un om mediu, dar visez să am cel puțin o statuie, deci sunt și o visătoare; merg pe principiul ”e frumos ce-mi place mie”, amuzantă, cu o imaginație bogată, sociabilă, răbdătoare, uneori aiurită și veșnic curioasă! Caut în viață plăcerea, dar și înțelepciunea, de aceea filosofia mea este starea de bine, nevoia de a fi liber ca spirit și de a face absolut orice cu dragoste. Îmi place să văd locuri prin care nu am mai fost, îmi place să râd, îmi place să știu că am cel puțin un prieten adevărat lângă mine și mulți alții în jurul meu; am și defecte, dar prefer să le pun în inferioritate numerică față de calități. Adică sunt și modestă …J.

Uit repede numele băieților, trebuie să mi se reamintească de două ori! Nu îmi place să îmi programez viața, nu îmi plac regulile, nu îmi plac tiparele, mă atrage tot ce este atipic.

Urăsc monotonia. Nu ai ce vorbi cu mine dacă simt că sunt mințită sau trădată, pot fi lipsită de empatie și sentimente în cazuri de genul! Când iubesc, o fac cu toată dăgruința, de aceea mă atașez greu de cineva, dar când se întâmplă, iubesc din tot sufletul! Firea mea e personalitatea mea, un amestec de putere și slăbiciune. Inevitabil, trăiesc între cele două, caracterul meu oscilează între blând și vulcanic. Un bun observator, un admirator al dialogului, un neliniștit care iubește frumosul, o persoană care face diferența dintre a ști și a cunoaște, dintre cantitate și calitate, dintre pasiune și entuziasm. Cu entuziasm am urmat Facultatea de Litere la Universitatea ˶Dunărea de Josˮ Galați, specializarea Jurnalism. Imediat după licență am activat timp de 8 ani în studiourile televiziuni Express Tv, unde am moderat  emisiuni cu subiecte plăcute despre modă, stil, dezvoltare personală, religie, controverse, sănătate, politic, tabuuri, lifestyle, economic, artistic.   Vorbe de Nespus, Sandwich, Banii Tăi și Oameni cu Stil sunt unele dintre emisiunile moderate de mine, la care au fost invitați aproximativ toate personalitățile din orașul Galați și alte județe.  Sunt atrasă de mass media de copil și chiar sunt fericită când mi se oferă ocazia să îmi pun în activitate dragostea pentru această meserie.

  1. Ești o fire foarte energică, sportivă. Ce ne poți spune despre Body Time?

Sunt o persoană activă, iar una din pasiunile mele este sportul. Am decis să parcurg un stil de viață sănătos, echilibrat și calitativ. Consider că așa îți manifești iubirea pentru  propria persoană, având grijă de corpul și sănătatea ta! Și pentru că îmi place să îmi valorific pasiunile, am transformat activitatea mea zilnică într-un job. Am terminat  cursul  de instructor fitness și de 2 ani sunt antrenor personal la BodyTime Galați, un concept inovativ, unic în orașul Galați, care se bazează pe o tehnologie germană premiată în ultimii ani pentru aportul adus pe partea de întreținere corporală și fitness, dar și pe partea de performanță sportivă.

  1. Ce hobby-uri, pasiuni ai în afară de sport? Ce proiecte ai implementat și care sunt planurile tale de viitor?

Dacă tot veni de pasiuni, nu las pe ultimul loc atelierul meu de creație vestimentară, dar aici nu este doar meritul meu, ci al întregii echipe. Rochiile de mireasă sunt preferatele mele, le creez cu emoție și suflet ca și cum ar fi ale mele! TH Atelier și Magazin este o altă pasiune a mea, haine pe comandă pentru toate vârstele. De mică desenam rochițe pentru doamne, mă imaginam îmbrăcată în ele și încet, încet, mi s-a dezvoltat o pasiune pentru creație. Mă consider o fire creativă și uneori cu idei colorate. În viitor mi-ar plăcea să-mi mențin pasiunile, cu toate că prima mea dragoste rămâne mass-media!

 

  1. Ca jurnalist cum vezi Galațiul și cum crezi că poate el să se dezvolte spre mai bine? În cadrul emisiunii pe care o moderezi ce personalități gălățene consideri că ar trebui mai des promovate?

Ca jurnalist îmi doresc ca orașul să se dezvolte, deoarece potențialul este deja aici. Galațiul a fost un oraș funcțional, cu toții știm că Dunărea a reprezentat dintotdeauna coloana vertebrală a orașului. Este nevoie de un plan strategic pentru dezvoltarea regiunii. Să te înțelegi bine cu vecinii și să faceți lucruri bune împreună este o regulă de aur. Metoda de cooperrae regională funcționează în majoritatea cazurilor. Cooperarea cu investitorii privați este importantă pentru dezvoltarea orașului. Podul peste Dunăre deschide rute comerciale. Dacă ne uităm la istorie, putem trage o concluzie: comerțul și cooperarea economică sunt primele lucruri la care să ne gândim când vrem să aducem bunăstare oamenilor din toate orașele.

A investi în infrastructură pe Dunăre, în autostrăzi, aeroporturi reprezintă o premiză importantă în dezvoltarea orașelor de-a lungului fluviului Dunărea.

 

 

 

 

 

Teodora, îți mulțumim pentru timpul acordat și pentru cuvintele pline de pasiune și pasiuni! Ce le transmiți cititorilor Revistei Locale?

Eu vă mulțumesc pentru această discuție. A fost o plăcere. Și este o bucurie să le transmit cititorilor să nu își strângă visele într-o cutie, ci din contră, să le dea drumul să zboare! Dă aripi visului tău!

 

A consemnat Violeta Bobe

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.