Despre pasiune și frumos cu Maria Mădălina Munteanu

Loading

Cine este Maria Mădălina Munteanu?

Maria Mădălina Munteanu este o tânără absolventă a facultății de Medicină Veterinară București, domeniul Inginerie alimentară, care lucrează în Digital Marketing, alegând să își urmeze, în același timp, și pasiunile. Interesată de lucrurile care le aduc oamenilor fericirea și mulțumirea, Maria a ales să facă artă și creează obiecte handmade care au la bază scrisul caligrafic.

Analizându-i creațiile, pe paginile sale de facebook și instagram @mariartcalligraphy  realizezi că tot ce face Maria emană frumos. Lucrările sale ne invită să sperăm, să visăm, să ne urmăm pasiunile și să credem în ele.

În rândurile următoare vă invităm să citiți un interviu de suflet pe care Maria l-a acordat cu mare drag pentru Revista Locală.

 

Povestește-mi puțin despre tine și despre pasiunile tale.

Înainte de toate realizările mele profesionale de până acum, pot spune că sunt un om, un suflet care luptă să crească, să se mențină frumos, iar pe acolo pe unde trec să las o amprentă/o urmă vizibilă.

Am crescut în Berești, și tot acolo, prin studiile pe care le-am efectuat, am turnat fundația solidă pentru ceea ce urma să construiesc mai departe. Practic, locul natal este nucleul în jurul căruia concentrez. Acolo am sădit sămânța pasiunilor mele, și anume: lectura, scrisul creativ, compunerea de texte și practicarea caligrafiei.

Când ți-ai dat seama că vrei să te ocupi de caligrafie și ce te-a determinat să te îndrepți spre această activitate?

Arta scrisului frumos a fost cumva în mine încă de când am început să pun penița stiloului pe hârtie, adică din clasa I și de atunci, întotdeauna mi-a fost apreciat felul de a scrie. Acum aproximativ 4 ani au ajuns la mine materiale în care se vorbea despre cum să scrii caligrafic, le-am urmărit un timp, m-am îndrăgostit de felul în care poți crea litere, și, în cele din urmă, în luna martie a acestui an, mi-am făcut curaj să achiziționez primul meu caiet de lucru. Parcă ….m-am întors în timp, la clasa I,  unde pe fiecare pagină ai o nouă literă de învățat.

Ce înseamnă caligrafia pentru tine și ce vrei să transmiți prin obiectele create de tine?

Caligrafia este modul prin care mă exprim creativ, este momentul meu de relaxare, de meditație, fiindcă atunci când o practic, toată atenția mea este îndreptată către litere, către forma și direcția lor. Este de fapt o conectare cu sinele meu creativ.

Prin lucrările create îmi doresc să exprim sentimente pozitive. Sunt complice la povești de iubire și la menținerea respectului și recunoștinței în familie.

Cum ai evoluat de la prima creație și până în momentul actual?

Diferența este clar vizibilă. Caligrafia, printre altele, înseamnă exercițiu. Fără practică într-un ritm constant, nu poți evolua. Încă învăț, stilurile sunt diverse, la fel și provocările. Niciodată nu poți spune că știi sau stăpânești îndeajuns.

Care crezi că este atuul tău principal în activitatea de handmade?

Faptul că acord tot suportul pentru crearea unui obiect unic, de la oferirea de sugestii pentru text, până la alegerea fiecărui element component al produsului.

Cui se adresează lucrările realizate de tine?

Oricui vrea să aibă o piesă unică de decor, celor care vor să surprindă printr-un cadou personalizat, celor care vor să să-și exprime sentimentele într-un mod inedit.

Ce surprize pregătești cumpărătorilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă?

Pentru luna decembrie am activă o reducere de 20 % pentru orice tablou caligrafic comandat.

Sunt mulți oameni care nu își fac niciodată timp pentru a-și urma pasiunile. Tu cum te-ai hotărât să faci asta?

Dacă există dorință cu adevărat, există și timp. Trebuie doar să crezi în pasiunea ta și să vizualizezi în detaliu parcursul pe care vrei să-l urmezi. Pe lângă asta, organizare și consecvență sunt cuvintele cheie.

La mine a venit cumva natural din dorința de autodepășire, dar și din faptul că am vrut să aduc un lucru pozitiv în fața oamenilor pentru ca ei să-l răspândească mai departe.

În ce măsură crezi că oamenii ar trebui să își urmeze pasiunile?

Cred că pasiunile sunt făcute pentru a fi urmate. Cu toții avem pasiuni, din cele mai diverse, iar exercitarea lor este, din punctul meu de vedere, singura modalitate prin care îți poți aduce ție un plus, dar și celor din jur. Competențele și abilitățile pe care le dobândim prin studiu și prin muncă sunt importante pentru traiul de zi cu zi, dar pasiunile sunt cele care ne bucură cu adevărat fiindcă sunt izvorâte din interior, din suflet.

Ce gânduri ai pentru cititorii revistei noastre?

Îi încurajez să citească în continuare conținutul Revistei Locale care este unul calitativ și, totodată, îi încurajez să fie ei înșiși, să facă o introspecție a sinelui și să-și ducă visurile, aspirațiile și pasiunile la cel mai înalt nivel.

 

Interviu realizat de Ana-Maria Băican

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d