Competițiile sportive și rolul lor

Loading

 

Competiţiile sportive sunt deosebit de importante deoarece nu doar oferă cadrul necesar practicării sportului, ci și posibilitatea de valorificare a deprinderilor acumulate și de perfecţionare a acestora.

Angrenarea în cadrul unor competiţii sportive determină implicit creşterea interesului pentru disciplina educaţie fizica şi sport în general, iar pentru ramura sportiva la care participa, în special.

Competiţia are beneficii de ordin fizic, intelectual, dar şi emoţional şi îi dezvoltă sub toate aspectele pe cei care participă.

Implicarea în competiţiile are și o componenta sociala foarte importanta, cei implicați
simțindu-se apreciați, încurajați, aprobați şi acceptați.

De asemenea, dezvoltarea morala în timpul competiţiilor este recunoscută, sportul fiind principala activitate care pune indivizii în situații de adversitate, de întrecere, cu condiţia respectării atât a regulilor scrise în regulamentul de desfăşurare cat şi pe cele nescrise, ale fair- play-ului, participanții fiind puși în mod constant în postura de fi corecți, de a oferi adversarului întâietate atunci când este moral sa o aibă, deşi dorinţa proprie de a câştiga este la cotele cele mai înalte.


În concluzie, putem spune că toate competițiile sportive că îi învață pe participanți disciplina, responsabilitatea, învățarea. Învață să accepte o înfrângere, dar și că orice participare are beneficiile și vine cu lecții utile. Învață că efortul aduce rezultate și satisfacție, dar și cum să facă față frustrărilor și că fair play-ul este o caracteristică importantă care, fiind sădită cât mai devreme în atitudinea copilului va sprijini formarea unui caracter frumos, uman.

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d