Tainele abisului

Loading

„Suferințele au mereu puterea de a inspira.”

Alexandrina Vlas este o tânără scriitoare de peste Prut care s-a stabilit la Galați. S-a remarcat prin lansarea cărții „Tainele Abisului”. Scrie proză, poezie, participă la evenimente culturale atât din Republica Moldova, cât și din România. La Galați, unde și-a făcut studiile, și-a întemeiat de curând o familie. Alexandrina este o fire foarte sensibilă, ca o floare sub o ploaia de vară, dar în același timp modestă,  fapt simțit și în cadrul interviului pe care l-a acordat.

 

Cine este Alexandrina Vlas?

Sunt o studentă la Facultatea de Litere din Galați, originară din Republica Moldova. Am crescut într-un sat așezat pitoresc între dealuri, plin de locuri verzi vara și de liniștea zăpezilor iarna. Un sat în care se simte durerea dorurilor toamna și puterea reînvierii în fiecare primăvară. Sunt un om care mereu învață lucruri noi din tot ce face.

Care este povestea ta?

Nu cred că am o poveste care merită relatată sau aflată, deoarece comparativ cu alți oameni care au adevărate povești de viață, evenimente de curbură care au determinat schimbări majore în viețile lor, eu am avut o viață până acum tihnită, aș compara-o cu un râu lin. Au fost câteva unduiri și valuri mai agitate, dar în totalitate, râul meu este unul liniștit și dosit de furtuni.

Cum crezi că îmbini cariera scriitoricească cu viața profesională și personală?

Nu cred că îmbin scrierea cu locul de muncă, și mai ales nu cred că este necesar să le îmbin. Consider că arta nu poate fi și nu trebuie să fie legată de partea profesională a activității, arta de asta este frumoasă, deoarece se desprinde de teluric și ne ajută să cucerim, să vedem, să înțelegem alte dimensiuni ale existenței.

Cum vezi în viitor România și Republica Moldova?

Voi fi realistă, poate chiar pesimistă în privința aceasta. Ce au fost până acum România și Moldova? Surori care construiesc granițe între ele? Mamă și fiică de neam, care se conduc după prejudecăți? Ce am fost ca să mai fim ceva? Da, nu neg ajutorul colosal primit din partea României, dar nu este suficient pentru a ne simți într-adevăr frați, așa cum ne și considerăm.

Ce alte pasiuni mai ai?

Întrebarea „Ce alte pasiuni mai ai?”, relevă de la sine că aș avea o pasiune pentru scris, dar nu o consider o pasiune, ci mai mult o evadare din lumea reală. Dacă ar fi să spun despre o pasiune pe care o am, evident că ar avea legătură  cu faptul că scriu și că am ales o facultate de litere, pasiunea mea este să citesc și să analizez ceea ce citesc, nu neapărat din punct de vedere critic, ci mai mult din punct de vedere personal, îmi place să am viziunea mea asupra lucrurilor.

Ce îi sfătuiești pe cei care doresc să se apuce de condei?

Ca să scrii ceva, orice, oricât, trebuie în primul rând să simți, să trăiești intens emoții înainte de a le așterne pe foaie.

Un gând bun pentru cititorii Revistei Locale!

O viață frumoasă începe cu gânduri frumoase, de aceea, dacă ar fi să  îndrept către cititori un gând bun, acela ar fi ca ei să gândească frumos și pozitiv mereu!

Interviu realizat de Violeta Andreea Bobe

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d