Lavanda – aurul mov

Loading

Florentina cârcotă, profesoara pasionată de hand-made

O afacere de familie, construită pas cu pas

Ideea acestei afaceri a pornit de la nunta noastră, în urmă cu 8 ani, aveam 28 de ani pe atunci. Am căutat o florărie, în Tecuci, care să-mi poată realiza buchetul de mireasă din multă lavandă, dar visul de moment nu a fost realizabil! Oamenii nu cunoşteau cât de minunată este floarea mov!

Sigurul lucru posibil, la vremea respectivă,  a fost să-mi lipesc pe borcănaşele-mărturii o imagine dintr-un câmp cu lavandă. A fost suficient doar să îmi sugerez ideea de cultură de lavandă, că mi-a inundat şi  mintea și sufletul.

Eu sunt visătoarea acestui proiect, iar realistul este soțul meu… Nu degeaba eu am terminat Litere, iar el Inginerie Mecanică, nu degeaba sunt eu Capricorn, iar el Rac…!

Noi doi ne completăm, ne dăm aripi, ori revenim cu picioarele pe pământ!

Am reușit să plantăm lavanda în urmă cu patru ani, iar primele „vânzări” au fost către cunoştințe.

Ne dorim mai mult, încercăm să obținem certificarea de cultură bio, deoarece cultura noastră este îngrijită cu multă pasiune, daruri de la natură şi fără a fi folosite utilaje agricole.

Din minunea asta mov, prin distilare în curent de vapori, obținem două produse de bază: apa florală de lavandă /hidrolat (produs secundar) şi ulei esențial pur (produs principal).

Pe lângă produsele principale, lavanda ne oferă posibilitatea de a strânge toată mireasma ei în săculeți dolofani, perne decorative, toate doldora de floare mov.

Pentru că am o pasiune pentru tot ce este frumos, încerc să fiu alături de oameni în momentele importante din viața lor, realizând aranjamente din lavandă şi alte flori naturale uscate.

Cum în viață lucrurile frumoase sunt obținute prin trudă multă, după ce am înființat cultura prin forţele proprii (pământul îl avem de la bunica soțului, iar fondurile au fost ale noastre), cel mai greu ne-a fost să găsim forță de muncă! Oamenii fug de muncă migăloasă şi stat în soare., aşadar, lucrăm în familie – soțul face munca mai grea, iar eu partea frumoasă.

Da, munca pe un câmp de lavandă este grea, dar rezultatele sunt spectaculoase, iar beneficiile pentru sănătate sunt numeroase.

Facebook: Purple HILL Lavanda
Telefon: 0724 040 026

 

 

 

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d