Din pasiune pentru sport

Loading

Mă numesc Manea Georgiana și sunt o tânără ambițioasă din orășelul Berești. Clasele  primare și gimnaziul le-am urmat în orașul natal, apoi am absolvit liceul cu Program Sportiv din Galați. În prezent studiez la facultatea de Educație Fizică și Sport din Iași, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială.

Până în clasa a VIII-a nu am fost pasionată de niciun sport. Pasiunea pentru handbal am descoperit-o la insistențele domnului profesor Ciortan Nicu de a participa la antrenamentele dumnealui. Dânsul organiza antrenamente pentru echipa de handbal a școlii din Berești, unde m-a propus și pe mine. Atunci am conștientizat că înălțimea mea, dar și faptul că eram stângace constituie un avantaj pentru a juca. Echipa școlii a fost șansa mea de a ajunge la concursuri județene unde am întâlnit echipe bune și am văzut cum se joacă handbal.

Din clasa a IX-a, mergând la Liceul Sportiv din Galați, am putut vedea cum se joacă handbal adevărat. Atunci când am ajuns la  prima mea echipă, CSS Galați,. Am constatat că acolo handbalul era la un alt nivel, mult mai profesionist. Eu nu aveam baza acestui sport  și mi-am pus de multe ori  întrebarea „Ce caut eu aici?”. Mi-a fost foarte greu, dar nu imposibil. Cu ajutorul colegelor de echipă și al doamnelor antrenor m-am ambiționat și am reușit să prind totul din zbor și să umplu acele goluri.

Modelul meu a fost, și este în continuare, Cristina Neagu, un 8 de 10, cea mai valoroasă handbalistă ce are în palmares patru titluri de cea mai bună jucătoare a lumii.

Am avut ocazia să trec pe la câteva echipe bune, CSS Tulcea, ACS UAIC CNOT IAȘI, cu care am participare la turneele semifinale și finale, unde am obținut locuri foarte bune.

Aceste rezultate am reușit să le obțin și pentru că am fost înconjurată de foarte mulți oameni care m-au sprijinit. Le sunt recunoscătoare în acest sens, domnului profesor Ciortan Nicu, cel care mi-a pus mingea „în brațe” și doamnei antrenor de la CSS Galați, Lupu Maria, care a contribuit la evoluția  mea în acest sport.

Cel mai mare sprijin al meu însă, nu vine din lumea sportului, ci din partea mamei mele, „îngerul meu și al surorii mele pe pământ”, care a avut puterea să mă susțină financiar, din puținul ei, eu făcând parte dintr-o familie monoparentală, cu doi copii.

Sunt convinsă că la Berești există mulți copii care așteaptă să-i descopere cineva, să-i motiveze pentru a-și urma pasiunea, indiferent că aceasta e sportul sau oricare alta.

Pe cei pasionați de sport vreau să-i încurajez să facă ceea ce le place căci, chiar dacă nu  vor ajunge să joace la o echipă mare sau să fie cei mai bun ca jucători, sportul îi va ajuta. Tot ce implică sportul de performanță: dăruire, responsabilitate, rezistență psihică și caracter, ne este util toată viața.

Este foarte important ca un copil să facă mișcare, să practice un sport, deoarece această activitate aduce după sine, pe lângă faptul că te dezvoltă fizic,  o imunitate mult mai crescută, avantaje de ordin psihic, cum ar fi: concentrarea, motivația, ambiția, dar și curajul. Sportul te face să vrei mai mult de la tine, să fii mult mai încrezător, să fii fair-play și îți dezvoltă capacitatea de a lucra în echipă.

Studiind kinetoterapia și lucrând cu niște copii nu tocmai avantajați din punct de vedere funcțional, pot spune că activitatea fizică este singurul mod prin care îți poți menține starea de sănătate.

Așadar, faceți cât mai mult sport!

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.