O fantezie și un atelier de croitorie

Loading

Un proiect Start-up Nation

Ne bucurăm să auzim din ce în ce în mai des vești despre tinerii curajoși care accesează fonduri  europene sau programe guvernamentale  și, mai mult de atât, care au curajul să pășească în antreprenoriat. 

Recent am primit o astfel de veste din partea a două tinere pline de entuziasm și inițiativă, Cosmina Preoteasa și Elena Bujeniță, ambele foarte legate de orașul Berești, unde au copilărit și au studiat.

Atelier Fantasy este povestea celor două prietene din copilărie, una pasionată de modă și cealaltă de afaceri. De la reparații și retușuri, la confecționarea de ținute din cele mai diverse, atelierul de croitorie ne promite servicii de calitate și lucru din pasiune.

Întreaga idee îi aparține Elenei, care este îndrăgostită de fashion până peste cap. Din dorința de a face ceva care să îi aducă un venit în plus pe lângă salariul pe care îl câștigă din administrația publică, a decis la îndemnul unui prieten să își încerce norocul și să acceseze fonduri guvernamentale pentru a deschide un atelier de croitorie.

În momentul când lucrurile  au început să se concretizeze și proiectul a luat punctaj de trecere pe platforma Start-up, s-a gândit că ar fi de preferat să își împartă atribuțiile cu încă un partener. Așa a apărut și Cosmina în această poveste.

Am dori să ne împărtășiți experiența întregului proiect Start-up Nation. Care a fost cel mai provocator lucru de până acum?

Cel mai dificil lucru a fost să prindem curaj, să ne luăm și ultimul dram de încredere și să pornim la drum. Odată intrate în joc, am fost nevoite să ne adaptăm și să ținem pasul.

Cât timp a durat de la prima idee până la primul client?

De la prima idee până la întâmpinarea primului client a trecut o perioada de aproximativ 2 ani. În tot acest timp ne-am ocupat, atât cât ne-au permis job-urile pe care le avem, de documentația necesară, de achiziția echipamentelor și închirierea unui spațiu comercial.

Pornind de la ideea boutiqurilor franțuzești, am vrut să ne răsfățăm clienții cu o vitrină generoasă în care să putem expune extravagantele noastre ținute. 

Pentru deschidere am pornit de la ideea unei rochițe din fluturi, diafană, de vară, plină de viață și culoare, care să te ducă cu gândul la fanteziile inocente ale copilăriei, unde lumea se vedea în nuanțe de roz. Așa a luat naștere „Fantasy”, atelierul rochiilor care te binedispun.

Cum ați vedea această afacere și în Berești, orașul în care ați copilărit? Vă gândiți la o extindere a atelierului?

Nu știm cât succes ar avea o afacere de acest gen în Berești. Considerăm că acolo lipsesc  multe alte lucruri esențiale, din păcate.

Momentan nu ne gândim să ne extindem, suntem încă noi în branșă și vrem să vedem cum vom reuși să gestionăm întreaga afacere.

Ce altă afacere credeți că ar avea succes într-un oraș mic?

Oriunde credem că ar fi binevenit un loc unde să ne putem petrece timpul liber, în familie sau cu prietenii, în mod plăcut și civilizat cum ar fi un cinematograf sau un spațiu cu activități, atât pentru copii cât și pentru adulți.

 

   

 

Interviu realizat de Corina Carp

 

Atelier Fantasy dressesbyelena@yahoo.com   http://atelierfantasy.ro  Telefon: 0770 881 830

 

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.