Donații pentru spitalul Orășenesc Târgu Bujor – Suceava ne vine în ajutor

Loading

Comunicat de presă:

Fundația „Umanitară Nord 2001/Sânge pentru România” Suceava a făcut donații importante de materiale sanitare de protecție, de igienă personală și de dezinfecție pentru Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și pentru Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați


Fundația „Umanitară Nord 2001/Sânge pentru România” Suceava în luna mai 2020 a făcut o donații importante de materiale sanitare, de igienă personală și de dezinfecție mai multor instituțiilor medicale gălățene. Deși în municipiul și județul Suceava s-a înregistrat cel mai mare număr de personale infectate de SARS-Cov-2 din țară, gestul fundației este unul cu atât mai lăudabil și impresionant cu cât nevoiele de materiale medicale este unul foarte mare în propriul județ.

După sprijinul oferit de fundație la începutul și pe perioada pandemiei prin mai multe acțiuni civice și filantropice în spitalele sucevene, de atenția sa, a beneficiat și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galați și, totodată, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor – în urma apelului de solidaritate adresat de Asociaţia pentru Copii cu Dizabilităţi „Mă Bucur de Viaţă” din Galaţi, donând următoarele materiale sanitare pentru protecția medicilor și a pacienților din cele două instituții medicale gălățene: botoșei (4000 buc.), mănuși (600 buc.), hârtie igienică (600 buc.), role hârtie prosop (30 buc.), role hârtie pt. paturi (10 buc.), măști (500 buc.), pachete șervețele umede (142 buc.), pachete vată (10 buc.), săpun lichid (75 litri), dezinfectant gel de mâini (25 litri), hipoclorit de sodiu concentrat (200 Kg) din care rezultă 1.760 litri dezinfectant de suprafețe, alcool sanitar (10 litri), detergent rufe (60 Kg), detergent vase (50 litri), găleți (15 buc.) și mopuri (70 buc.), apă plată, sucuri și dulciuri pentru donatorii de sânge, în valoare financiară totală de aproximativ 6.000 lei.

 

Fundația suceveană a fost înființată în data de 28 Octombrie 1996 la inițiativa doamnei Georgeta Iacov, medic pneumolog la „Spitalul de Urgență Sf. Ioan cel Nou” din județul Suceava și a soțului acesteia, preotul Iacov Petru. De-a lungul timpului, fundația a desfășurat diverse activități de ajutorare a persoanelor aflate în imposibilitatea de a-și procura mijloacele necesare pentru un trai decent, de susținere materială și spirituală a unor persoane depistate de boli necruțătoare.

Pe lângă activitățile specifice umanitare și pe lângă activități de ajutorare a copiilor, bătrânilor, nevoiașilor într-un cuvânt ajutăm și unități medicale. Spitale, azile, centre de recuperare și reabilitare neuropsihice etc.

Dar principala și cea mai mare amploare activitate este cea de donare de sânge. România are nevoie de donatori constanți deoarece din sângele acestor donatori se obțin trombocitele pentru ca starea de sănătate a lor este monitorizată permanent.

Încercăm să-i facem pe oameni sa înțeleagă ca donând, în primul rând este benefic pentru sănătatea lor și apoi cu sângele donat se salvează vieți, deci donatorii noștri devin eroi.

Și regulat la 3 luni, oamenii ar trebuie să vină la donat, acest act suprem devenind o normalitate.

Pe lângă educarea și convingerea populației referitor la donare, dăm startul și unei campanii de modernizare a centrelor de transfuzii și dotare cu aparatura necesară. Începem cu Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, vom continua cu Bacău și Neamț iar apoi rând pe rând vrem sa rezolvăm toate aceste probleme din toate centre din România.

Nu mai zic de campanii naționale de sânge, care se vor numi „Sânge pentru România”, concomitent în toate cele 41 de centre de transfuzii, care să se desfășoare ciclic la 2-3 luni.

În final, țelul fundației este ca în decurs de 5 ani din momentul primei campanii naționale de sânge, România să ajungă la un exces de sânge și să dispară toate nevoile actuale din aceste centre.

Asociaţia pentru Copii cu Dizabilităţi „Mă Bucur de Viaţă” Galaţi le mulțumește și le dorește sănătate donatorilor și echipei Fundației „Umanitară Nord 2001/Sânge pentru România” Suceava formată din domnii: Andrei Iacov, Ionuț Ghenuche, Radu Ulian și Lucian Suhani pentru sprijinul material oferit Spitalului Orășenesc Târgu Bujor și pentru Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați.

Asociația pentru Copii cu Dizabilități „Mă Bucur de Viață” Galați

Website: https://mabucurdeviata.roFacebook: https://www.facebook.com/asociatiamabucurdeviataE-mail: contact@mabucurdeviata.ro Telefon: 0749 191 926

Fundația „Umanitară Nord 2001/Sânge pentru România” Suceava

Website: https://funord2001.ro
Facebook: https://www.facebook.com/funord2001
E-mail: funord2001@yahoo.com
Telefon: 0754 537 602

 

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.