Lumină și după apus

Loading

                           Alexandra

Alexandra Nechita este elevă în clasa a 5-a B la Școala Gimnazială Grigore Hagiu din Târgu Bujor. Este un copil vesel și prietenos, îi place să citească și să învețe lucruri noi, cu pasiunea și curiozitatea oricărui copil de 11 ani. Familia Alexandrei nu are posibilități materiale, iar școala online a fost doar offline cu cărțile pe pat, așa cum învață aproximativ 250.000 de elevi din România în semestrul II din acest an școlar, în lipsa internetului.  Alexandra a primit o tabletă și un telefon în urma unui apel umanitar pentru a putea continua procesul de învățare.

Entuziasmată și cu sclipiri în privire, a participat la prima oră online, cu dna dirigintă, Mitu Nicoleta. Nu s-a așezat în prima bancă ca de obicei ci a ocupat un loc în “clasa online” pe ecranul tabletei.  A doua zi a lipsit, pentru că tableta s-a descărcat iar Alexandra nu are unde să o încarce. Familia ei, adică mama, fratele de 7 ani și o mătușă locuiesc într-o casă la marginea orașului, fără curent electric dar, cu multe neajunsuri. Cu toate aceastea, sigură pe ea, cu modestie și blândețe mama ei spune că nu are nevoie de nimic, decât de curent.

 

“Nu avem nevoie de nimic, decât de curent. Pensia de urmaș și alocațiile ne ajung suficient să ne întreținem. Dar această problemă mă depășește. Avem această lampă solară  dar nu se încarcă dacă nu este soare. Sunt alții care au nevoi mult mai mari decât noi. Noi ne descurcăm, dar aș vrea tare mult să rezolvăm această problemă și să avem curent. Ca să nu mai citească cu lampa sub pătură. ”

Spre deosebire de alți copii de aceeași vârstă, Alexandra citește mult.  Printre chicoteli și râsete ne povestește cum se ascunde seara sub pătură până se termină bateria la lampă ca să citească. A citit de 8 ori Hoțul Fulgerului de Rick Riordan și când am întrebat-o ce îi mai place să facă, a mai scos un teanc de cărți și a început să ne povestească entuziasmată despre ele.

La următoarea vizită cu siguranță va avea ce povesti, pentru că deja a primit încă 4 volume din seria mitologică a  lui Rick Riordan.

 

Campania Donează un kilowatt inițiată de Asociația din Dor și Drag pentru Comunitate pe rețelele de socializare are deja ecou. Scopul campaniei, de a obține o sursă de energie electrică  (prin racordarea la rețeaua de energie Electrica sau panouri solare) pentru locuința familiei Nechita poate fi atins doar cu ajutorul comunității. Profesorii se implică – o ajută pe Alexandra cu lecțiile online, oamenii au donat cărți și obiecte de mobilier iar autoritățile locale vor face tot posibilul ca această acțiune să aibă loc. Primele măsurători au fost realizate, primele discuții purtate.

Împreună cu Societatea Electrica din Târgu Bujor vom face tot posibilul ca Alexandra să citească și după ce apune soarele, Giani să deseneze, iar mama lor să se ocupe de îngrijirea lor la alt nivel, având acces la electricitate.

Licitația Desenează pentru Alexandra, parte a campaniei Donează un kilowatt, are același scop, de a strânge fonduri pentru această acțiune.  În acest sens, invităm pasionații de desen să își vândă o lucrare! Și pe voi ceilalți, oameni buni care cred într-un vis de copil, să le cumpărați! De 1 iunie, sărbătorim copilăria prin fapte bune!

Participarea la licitație se poate face și sub anonimat iar toate detaliile le găsiți în regulament.

 

Vă mulțumim tuturor pentru susținere și vă așteptăm să licitați! #săfacembine

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.