Dar din dar cu bucurie

Loading

O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.” (proverb grec)

A fi voluntar înseamnă să-ți dedici timpul, puterea și priceperea unor oameni care au nevoie de ajutor și astfel să te asiguri personal că lumea se îndreaptă spre mai bine. În schimbul timpului și eforturilor pe care le-ai depus, voluntariatul îți oferă un sentiment unic de împlinire.

Asociația Nonguvernamentală „Din Drag și Dor Pentru Comunitate”, proaspăt înființată cu entuziasm și dorință de a pune lucrurile în mișcare în comunitatea noastră de Ionuț Procop, mi-a oferit o nouă posibilitate de a mă convinge de puterea voluntariatului. Cu mănuși și măști de protecție, cu declarație de deplasare și respectând regulile distanțării sociale din această perioadă, am dus bucurie acolo unde nu credeam că voi ajunge vreodată.

Dar din dar cu bucurie”, campania Asociației și-a propus să aducă câte un pachet cu alimente pentru masa de Paște pentru 70 de familii din zona Târgu Bujor – Berești. În acest sens s-a luat inițiativa unei campanii de strângere de fonduri pentru alimente, iar membrii comunității s-au mobilizat peste așteptările noastre. Astfel, dacă inițial, planul era ca donațiile să ajute 70 de familii cu posibilități financiare reduse, s-a reușit realizarea și distribuirea a 70 de pachete cu alimente de bază. De la făină, ulei și paste, la nelipsitul cozonac de sărbători.

Pentru desfășurarea acțiunii a fost nevoie de multe ore de lucru și multă energie depusă. Emoția s-a regăsit în fiecare zi de lucru prin micii pași pe care îi făceam spre atingerea scopului, dar mai ales în ochii beneficiarilor. Bucuria pe care am creat-o semenilor noștri descoperiți chiar și în mijlocul pădurii, acolo unde nu credeai că locuiește cineva, este o amintire de neprețuit pentru toți voluntarii.

Faptul cel mai de preț îl constituie încrederea și bunătatea oamenilor care au donat. Cu siguranță, mulți dintre donatori au avut zile grele în viața lor și cunoscând acest sentiment au decis să aline cumva povara celor mai puțin norocoși. Pentru că ei știu cel mai bine cum e să ai mai puțin, sau deloc.

Implicarea comunității și încurajarea primită, dar mai ales poveștile descoperite în teren ne dau aripi și încredere că împreună, vom putea face bine în continuare. „Dar din dar cu bucurie” a fost prima campanie umanitară. Abia am început „binele” și nu ne oprim aici.

Voluntarii Asociației Din Drag și Dor Pentru Comunitate vă mulțumesc pentru implicare și speră ca la acțiunile viitoare veți fi din nou alături de noi.

Mulțumim în mod deosebit autorităților locale din Târgu Bujor pentru donația de lapte din fondurile Ion Țiriac și domnului Andrei Cîrjan pentru cei 50 de cozonaci donați de la propria brutărie!

Cristian Bului,

Voluntar

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d