CARTAVENTURA DE VACANȚĂ

Loading

În contextul educațional actual, când televizorul, calculatorul și internetul ocupă mult din timpul și preocupările copiilor este important să-i orientăm spre lectura cărților, să-i convingem că o cultură generală serioasă, un echilibru interior se formează și se menține în principal cu ajutorul acelor prieteni care nu trădează niciodată, care ne stau la dispoziție și care nu se supără niciodată pe noi, și anume CĂRȚILE.

Biblioteca Orășenească „Grigore Hagiu” din Tîrgu Bujor, reprezentată de bibliotecarii Dina Borș și Maria Rîpă, și-a deschis larg brațele pentru a primi elevii Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu”, reprezentat de doamna director Bulgaru Iolanda-Narcisa și de doamnele prof. înv. primar Popa Ingrid Alina și Popescu Ștefania. Clubul de lectură CARTAVENTURA DE VACANȚĂ s-a desfășurat pe toată perioada vacanței de vară și ne-a oferit posibilitatea de a-i convinge pe elevi să devină prietenii cărților.

Elevi ai claselor a II-a și a III-a, dar și alți copii doritori să se înscrie în clubul de lectură, au avut ocazia să-și mențină interesul pentru lectură, să se familiarizeze cu mediul bibliotecii, să-și exprime liber opiniile în legătură cu ceea ce citesc și să exploreze lumea minunată a cărților.

Din activitățile Clubului de Lectură amintim:

  • Start – CARTAVENTURA DE VACANȚĂ- Felia de lectură;
  • Felia de lectură continuă….Povești și multe, multe ghicitori;
  • Lumea cărților – Integrame;
  • Fii și tu azi un șoarece de bibliotecă – Porți spre cunoaștere;
  • Cocktail de lectură – Un pahar plin cu povești;
  • Felia de lectură servită în natură;
  • Cartaventura în lumea necuvântătoarelor;
  • Rețeta micului cercetător stârnește curiozitatea – se adaugă lecturi atractive, se amestecă cu puțină creativitate și se glazurează cu muzică, dans și jocurile copilăriei.
  • Poezia – porția de hrană pentru suflet;
  • Lumea colorată a florilor – o activitate pe placul copiilor care au citit cu drag legendele florilor;
  • Cartaventura la final;

Tot în cadrul acestui proiect, pe 28 noiembrie, a avut loc omagierea marelui „Eremia Grigorescu” cel căruia noi, bujorenii, îi rostim cu mândrie și respect numele care stă înscris cu litere de aur în cartea țării, strălucind în cripta nemuririi, o prezență istorică vie printre noi, căci el a fost un erou. Generalul Eremia Grigorescu a văzut lumina zilei pe meleagurile noastre și din respect și admirație pentru eroul de la Mărășești, elevii au prezentat un moment artistic înălțător.

 

O altă activitate derulată în cadrul proiectului a fost „1 Decembrie – La mulți ani, România!”. Mândri că sunt români, elevii liceului din clasele a III-a și a IV-a, îmbrăcați în straie de sărbătoare au cântat, „La mulți ani, România!” Demni de trecut și de strămoșii noștri, am găzduit o activitate minunată, încărcată de sensibilitate și emoție cu gânduri alese care au făcut un tablou frumos în bibliotecă.

 

 

Şcoala şi biblioteca au o mare responsabilitate în dezvoltarea tinerilor în vederea disponibilităţilor de învăţare permanentă şi autodezvoltare personală şi profesională. Doar împreună putem forma elevilor o atitudine responsabilă și de respect față de carte!

Dina Borș, Maria Rîpă

Biblioteca Orășenească „Grigore Hagiu”,Tîrgu Bujor

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d