Aneta Apostu – femeie, mamă și soție, eroină în fiecare zi
Pentru Aneta Apostu, profesia de bibliotecar a fost o vocație pe care și-a descoperit-o în urmă cu 30 de ani. Deși această meserie nu i-a adus multe satisfacții financiare, a continuat să o practice cu aceeași pasiune ca în prima zi.
A trecut prin multe provocări pentru a păstra viu interesul cititorilor care au apelat la serviciile de bibliotecă, însă a făcut din aceasta un țel întrucât nu și-a putut imagina viața fără cărți.
Debutează la vârsta de 25 de ani ca bibliotecar la biblioteca din localitatea natală, Slivna, apoi doi ani mai târziu, prin căsătorie, se mută în orașul Berești unde timp de aproape 30 de ani a fost coordonator de activitate culturală, a pus proiecte în aplicare, lecturi animate pentru copii, ateliere de creație la care a lucrat cu mare plăcere.
Puțini sunt oamenii care și-au făcut din carte, acest produs al spiritului, o pasiune. Aneta Apostu a făcut parte dintre acești autodidacți desăvârșiți, pasionați de carte și lectură. De zestrea sa intelectuală și serviciile sale au beneficiat mulți cititori, care în momente de răgaz, au pătruns în minunata lume a cărților unde au învățat să fie mai drepți și mai buni, iar prin studiu și lectură și-au dobândit un plus de cunoștințe pentru viață și educație.
Din păcate viața are început și sfârșit, iar pierderea unei ființe dragi de pe pământ uneori este inevitabilă. Știam de suferința prin care trece colega noastră, dar, totuși, speram că mai poate rămâne printre noi, măcar pentru o vreme. Dumnezeu, însă, s-a grăbit, ceasul despărțirii a sosit și pe 1 Martie, de mărțișor a luat-o la el într-o lume mai bună – lumea celor drepți.
Știm că rândurile noastre nu vor putea alina durerea și tristețea prin care trec cei doi fii, Valeriu și Mihai, care au rămas fără cea mai dragă ființă de pe pământ: MAMA, un soț îndurerat și o mamă sfâșiată de durere și lacrimi, însă vrem să aducem un pios omagiu, neștearsă amintire pentru draga noastră colegă!
Colegele,
Dina Borș, Maria Rîpă
Biblioteca Orășenească „Grigore Hagiu”, Tîrgu Bujor