Violeta consideră că a fi voluntar înseamnă să ai puterea de a schimba lumea, să ai parte de provocări, realizări și un sentiment de împlinire ce nu poate fi comparat cu nici o altă experiență. De aceea, dorința de a se alătura eforturilor echipei noastre de a edita această revistă a fost una firească.
Povestea ei este cea a unui voluntar de profesie, ce a dorit să ne-o împărtășească pentru a-i motiva și pe cei din jur să-i urmeze exemplul:

Fac voluntariat de peste 4 ani şi mă simt un om schimbat, evoluat emoțional, cu multe cunoştințe. Datorită acestui lucru am ieşit din bula studențească, socială. Primul stagiu a fost în 2015 la biblioteca județeană din Galați unde am lucrat cu copii, dar și adulți, în calitate de asistent bibliotecar şi animator cultural, apoi am început să particip la tabere, şcoli de vară cu tematica voluntariatului, a dezvoltării personale. Marea majoritate a acestora au fost organizate prin Ministerul Tineretului și Sportului. M-a impresionat nespus Școala de vară anti-discriminare, organizată de Societatea Academică din România, în urma căreia m-am hotărât să devin voluntar în proiectul Combaterea discriminării în universități.
Am început să fiu voluntar în oraşul meu, în Galați, la evenimentele organizate de facultatea şi universitatea unde am fost studentă, unele dintre acestea având tematică inginerească, altele artistică. Apoi am intrat în AIESEC, unde am cunoscut oameni atât din țară, cât și studenți internaționali veniți în schimb de experiență.
Apoi m-am alăturat Asociației Româno-Chineze pentru Dezvoltare Durabilă, unde am asistat şi ajutat la desfăşurarea cursurilor de limbă chineză (mandarină), predate de un nativ. În Asociația Tinerilor Implicați am ținut legătura cu tineri din alte județe. Pe plan local m-am alăturat Fundației Comunitare Galați în cadrul căreia am colaborat pentru diverse evenimente precum anualele semi-maratoane, strângere de burse pentru elevii nevoiași, donații, cât şi ca membru în echipa de comunicare.
Am avut o perioadă de câteva luni ca voluntar într-o grupare civică, Curățăm Galațiul, care are ca scop îmbunătățirea oraşului. Alte activități la care am mers au fost campaniile de donat sânge, haine, jucării și rechizite. Tot prin voluntariat am avut ocazia de a participa la cursuri și training-uri, unele dintre acestea fiind certificate, aducându-mi nu doar niște calificări, ci și prietenii. Momentan mai urmăresc activitatea grupurilor de inițiativă civică și mă pregătesc să mă alătur acestora. Deși nu mai am mult până termin masteratul, fac în continuare voluntariat și de curând m-am înscris în preselecția unor stagii destul de vânate la nivel de Galați, dar și în alte orașe, unele dintre acestea fiind tot în zona non-profit, altele remunerate.
În ciuda faptului că am auzit de peste tot că munca voluntară ar reprezenta un efort zadarnic, menit să îngroașe anumite buzunare, eu am simțit că m-au îmbogățit sufletește și m-au format mult mai mult ca om, dar și în câmpul muncii, decât experiențele, plătite pe care le-am avut în ultimii ani la toate job-urile. Mă gândesc să urmez o carieră în ONG-istică, întrucât mă simt mult mai productivă în acest segment, decât la un serviciu obișnuit.
La final de poveste, vreau să transmit tuturor celor care citesc această revistă că doar prin implicare în viaţa comunităţii putem fi motivaţi să generăm schimbările pe care ni le dorim în societate!”
Cu drag, Violeta