Mihai Bejan – Portret de voluntar model

Loading

  1. Mihai, spune-le câteva lucruri despre tine, celor care nu te cunosc încă.

În primul rând, felicitări pentru inițiativa Revista Locală și salutări tuturor cititorilor. Am 30 de ani, sunt căsătorit și am o fetiță de un an jumătate. Sunt profesor în învațământul primar la Școala nr. 10 Galați, am o firmă de consultanță în organizarea de evenimente și sunt președinte fondator al echipei de fotbal “Luceafarul Berești”. Totodată, sunt cel mai tânăr consilier local al orașului Berești.

  1. Ce anume te-a motivat să iei inițiativele din trecut?

Întotdeauna am fost legat de orașul meu natal, de oamenii de aici. Mereu mi-a plăcut să fiu printre ei, să îi ascult. Un alt motiv ar fi dezamăgirea față de ceea ce se întâmplă aici de câțiva ani. Bereștiul e acum un oraș dezolant, trist, fără perspective pentru tinerii care aleg să plece spre orașe mai mari din lipsă de alternative. Toate initiațivele din trecut sunt tocmai pentru că eu cred că lumea s-a săturat de vorbe goale și vrea să vadă fapte, oameni care acționează. Cred că doar prin puterea exemplului putem schimba ceva.

  1. Ce planuri ai pentru viitor? Cum vezi zona noastră ca potențial?

În acest moment, viitorul pare sumbru. Totuși, deși zona noastră este departe de orașele mari, cu o infrastructură șubredă, eu cred că viața în mica noastră urbe poate fi îmbunătățită semnificativ. Accesarea fondurilor europene ar facilita multe oportunitați fiind văzută ca o prioritate la nivelul țării. La momentul de față, pregătirea locală nu permite facilitarea accesării fondurilor, dar pe viitor sper să se rezolve. De asemenea, avem nevoie să încurajăm investitorii mici, micile afaceri și micii întreprinzători prin oferirea de facilități, spații de desfășurare, etc. Astfel putem crea locuri de muncă, economia va crește facilitând și îmbunătățirea condițiilor. Foarte important mi se pare și să îi asculți pe oameni. Mi-aș dori ca deciziile să fie luate transparent, în urma unor ședințe publice lunare în care oamenii să-și spună oful.

E nevoie de multă muncă, dar cred că dacă muncești zi de zi pentru un scop nu are cum să nu iți iasă.

  1. Ce mesaj ai pentru cei mai vârstnici și tinerii noștri, viitorul societății?

În primul rând, să ne țină Dumnezeu pe toți sănătoși.

Și unii și alții sunt aproape de sufletul meu. Îmi doresc ca ambele categorii să se implice, să aibă curaj, încredere și speranța unui viitor mai bun. Trendul actual e un conflict al generațiilor, însă nu-mi doresc acest lucru. Fiecare are rolul lui în societate. Avem multe de învățat unii de la alții. Și da, consider că trebuie încurajați tinerii, viitorul societății!

Se întâmplă rar la noi în zonă, ca un tânăr activ în societate să devină un exemplu de implicare pentru orașul Berești, fiind mentionat chiar și în presa națională. Pentru mine, Mihai Bejan este o surpriză plăcută!

Cu spirit civic, Ionuț Procop

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.