Iulia Lascu – Diaspora talent

Loading

DE LA VIS LA REALITATE

SOLISTĂ GRUPUL “LA NAVE” SPANIA

Generația ’87

 

Iulia Lascu s-a născut în Târgu Bujor în primăvara anului 1987, devenind sora mai mică a celor doi frați cântăreți, Cristian și Mihai. A moștenit talentul de la cele două bunici și a devenit vocea care a dus pasiunea familiei peste hotare.

 

Vă transmitem mai jos cuvintele tare frumoase pe care Iulia ni le-a scris:

 

Ce vrei să te faci când vei fi mare? O întrebare des întâlnită la care copiii răspund fel de fel de lucruri și mereu altceva: cosmonaut, fotbalist, dansatoare…ce imaginații bogate! Eu întotdeauna însă, am răspuns același lucru: Vreau să fiu cântăreață!

Mulți au crezut că anii îmi vor schimba părerea, dar nu a fost așa. Mi-am dorit atât de mult să mă văd pe scenă, să simt căldura și bucuria publicului, încât acest vis a devenit realitate. Încă din copilărie am fost înconjurată de instrumente muzicale, de muzică, în general. Împreună cu frații mei cântam la nunți, la spectacolele organizate de Casa de Cultură din Târgu Bujor (Ziua Bujorului, Ziua Salcâmului). La fiecare serbare de la școală trebuia să cânt măcar o melodie. Era clar că acesta era destinul meu.

În prezent locuiesc în Spania. Aici mi-am întemeiat o familie, dar și o carieră muzicală. Aici mi s-a oferit șansa de a demonstra talentul și pasiunea mea pentru muzică.

Am făcut parte din Orchestra Poceiro Big Band timp de 8 ani. Acum sunt solistă în Grupul La Nave de 3 ani. Nu este deloc ușor…Nopți pierdute, ore întregi într-o mașină călătorind o vară întreagă…Dar satisfacția este enorm de mare când vezi publicul fericit, aplauze peste aplauze, cuvinte frumoase de încurajare! Toate aceste lucruri îmi confirmă faptul că am luat decizia corectă.

Așa că, dragii mei, alegeți meserii cu inima! Faceți ceea ce vă place, ceea ce vă mulțumește sufletește. Astfel, lucrurile se vor face ușor, cu dragoste și satisfacție.

 

Cum se îmbină cariera cu viața de familie?

Până acum 4 ani a fost ușor, ținând cont de faptul că soțul meu este inginer de sunet. Facem o echipă bună. Însă, de când s-a născut fetița noastră, Nicole, este cu adevărat complicat. Ea are alt orar de viață. Însă, cu ajutorul mamei mele care vine în fiecare vară să petreacă timp cu prințesa mea, eu îmi pot continua cariera și pot duce la capăt fiecare concert.

 

Cât de mult a contat participarea la evenimentele de acasă în construirea carierei tale?

Cu siguranță au avut o mare influență în decizia mea, pentru că astfel am început să simt gustul scenelor și să îmi doresc mai mult.

 

Ce mesaj ai pentru tinerele talente din orașul nostru?

Chiar dacă ne-am născut într-un oraș mic, cum este Târgu Bujor, putem ajunge departe și putem face un vis să devină realitate, dacă ne dorim cu adevărat.

Cu drag, Iulia

Interviu realizat de Corina Felea

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.


%d