Asociația Grup de Acțiune Locală Eremia Grigorescu

Loading

Asociația Grup de Acțiune Locală Eremia Grigorescu

ANUNȚ de EXCEPȚIE de interes zonal!

Vizită de lucru în Polonia a GAL-urilor partenere


Asociația Grup de Acțiune Locală Eremia Grigorescu 1863 Galați și Asociația GAL Covurlui în parteneriat cu LAG ZIELONY SZLAK NIZINY MAZOWIECKIEJ și LAG MORAWSKIE WROTA, din Polonia, au depus în data de 31.01.2020 un proiect de cooperare pe submăsura 19.3 B „PROTECȚIA MEDIULUI – aspirația noastră comună – EPOCA -“.

Proiectul de cooperare are drept scop sensibilizarea populației teritoriilor partenere cu privire la protejarea mediului înconjurător, importanța patrimoniului natural și ecoturismului, prin organizarea de evenimente de informare, educaționale și de divertisment, acțiuni de ecologizare, schimb de experiență, acțiuni de promovare a turismului local, ce au drept scop dezvoltarea acestui sector, în special, și a economiei, în general.

Cu ajutorul investițiilor din cadrul proiectului vor fi realizate acțiuni de ecologizare pe Râul Prut, respectiv aria protejată a PNLJPI „Planul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior”, centru de informare cu obiective reprezentative din teritoriul GAL-urilor partenere, acțiuni cicloturistice (rute identificate și înregistrate într-o aplicație pe telefon finalizate cu o competiție sportivă). Proiectul se adresează copiilor și tinerilor precum și persoanelor defavorizate.

Finanțarea proiectului de cooperare va fi asigurată din fonduri obținute în mod suplimentar față de cea destinată proiectelor din Strategia de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a proiectului de cooperare ( în România) este de 253.696,73 Euro.

Comunicat de,

Manager General GAL Covurlui Veronica Dumbravă,

About Post Author

Împărtășește dragostea

Leave a Reply

Like our facebook page to receive future updates.