Transport
Cum sa reducem costul și să acomodăm tehnologia nouă accelerând răspândirea vehiculelor cu poluare zero?
Infrastructură electrică și sisteme energetice
Cum să putem depăși bariera economică și legislativă pentru a implementa generatori de electricitate locali și sustenabili?
Producție Sustenabilă
Reducerea impactului industrial prin măsuri active spre productivitate și eficiență, reducând impactul în mediul înconjurător rezultând în economisirea resurselor si a banilor.
Încălzirea și eficiența caselor
Dezvoltarea unui program național pentru a promova practicile sustenabile de construcție și izolație a imobilelor.
Stocare de și generare de energie
Susținerea urgentă și implementarea tehnologiilor existente pe scară largă și îmbunătățirea relației cu publicul.
România întâmpină una dintre cele mai mari provocări. Responsabilizarea României de a reduce drastic impactul climatic aparține acum tuturor membrii industriei și societății.
Decarbonizare, un subiect nou pe canalele media din România, țintind spre net-zero pentru 2050 urgent cere o acțiune clară și o conducere decisivă. În drumul său spre o economie de carbon zero-net, România va fi nevoită sa adopte o politică și decizii simultane coordonate. Din fericire, românii sunt mai deschiși spre energiile verzi și adoptarea lor are răspândire largă.
Infrastructura rețelei electrice trece printr-o reformare pentru a acomoda puncte de încărcare a mașinilor electrice. Totodată, în acest proces, pregătim ingineri ce vor avea aptitudinile necesare și ingenuitatea pentru a optimiza eficiența, siguranța și rentabilitatea echipamentelor.
Noua revoluție în transport:
- Odată cu dezvoltarea punctelor de încărcare electrice, sectorul privat va primi subvenții pentru a putea beneficia de acestea.
- De ce? România nu a simțit încă o decarbonizare a industriei auto spre electric. Totodată, mașinile pe gaz natural au fost văzute ca o alternativă eficientă.
- Industria aviației, în creștere, este văzută ca având un impact ecologic mare.
- De ce? În ultimii ani, în România s-au deschis mai multe rute aeriene care inevitabil au dus la o creștere a poluării.
- Noi tehnologii se implementează în transporturile de marfă cum ar fi: celule cu hidrogen (PEM si SOFC), biodiesel, gaz.
- Mare parte din emisiile nocive sunt datorate transporturilor de mărfuri. Aerul poluant cauzează 1,3 milioane de morți anual și multe boli respiratorii.

“Living well, within the limits of our planet.”
“Să trăim bine, în limita resurselor planetei noastre.”Ionut Procop